Stucadoorswerk Wanden & Plafonds

Wanden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor uw wanden. We spreken over ‘raapwerk’ als er een dikke laag op de wanden moet, denk bijvoorbeeld aan ruw metselwerk. Dit kan handmatig, maar wordt meestal machinaal gedaan. Afwerking kan zijn; schuurwerk, pleisterwerk, sierpleister.

Pleisterwerk

Hieronder verstaan we het bepleisteren van bestaande wanden met als einddoel de wanden schilderklaar of behangklaar op te leveren.

Schuurwerk

Hiermee wordt er met schuurband een afwerklaag geleverd die fijne draaiingen als eindafwerking laat zien. Deze hoeft niet geschilderd te worden.

Sierpleister

Hieronder wordt verstaan de moderne spachtelputz; een harde toplaag met structuur en afgeleverd op de door u gewenste kleur (afwasbaar).

Plafonds

Een plafond kan worden afgewerkt met verschillende materialen. De meest voorkomende variant is fijn schuurwerk. Denk hierbij aan fijne draaiingen in het plafond die duidelijk in beeld zijn met bepaalde lichtinval. Schilderklaar pleisterwerk, dit houd in dat uw plafond spiegelglad is maar dient nog wel geschilderd te worden omdat deze niet egaal wit opdroogt. Plafonds kunnen ook verfraaid worden door middel van lijstwerk.

Vraag Gratis naar de verschillende mogelijkheden.